La Diputació de Barcelona i la Cambra de Barcelona han elaborat un any més l’Informe territorial de la demarcació de Barcelona, que enguany, a més de fer balanç de l’evolució econòmica de la demarcació de l’any 2019, analitza les conseqüències econòmiques provocades arran de la Covid-19.

Així, l’objectiu de la publicació és oferir una anàlisi de la situació econòmica el darrer any 2019 de la província i les dotze comarques que en formen part, així com una visió de caire estructural a través de tres estudis monogràfics; un d’ells centrat en l’impacte de la Covid-19.

La crisi originada a partir del confinament per la Covid-19 ha deixat una petjada sense precedents en l’activitat econòmica de la demarcació. A 30 de juny de 2020 la població ocupada de la província de Barcelona és un -4,4% inferior a un any enrere, els llocs de treball un -4,8%, i els aturats registrats augmenten un 33,8%. Els joves són els mes afectats tant en la caiguda de l’ocupació (-13,8%) com en l’augment de l’atur (+61,5%).

L’any 2019 s’ha caracteritzat per una certa desacceleració en alguns dels principals indicadors socioeconòmics respecte el creixement en el període 2014-2018 a la demarcació de Barcelona.

Aquest estudi, ve a complementar el ja elaborat per la pròpia Diputació, amb la intenció d’analitzar l’impacte de la Covid-19 en les activitats econòmiques dels sistemes territorials de la província de Barcelona, amb dades fins a primer trimestre de 2020.

Es pot descarregar l’informe territorial 2020 en aquest enllaç