L’Ateneu cooperatiu de la Catalunya central és un espai que és dedica a promoure l’economia social i solidària a la Catalunya central. Així, recentment ha publicat una diagnosi  de les empreses d’economia social i solidària a la Catalunya central, que fa un repàs de la presència al territori d’aquest tipus d’empreses, destacant-ne els seus aspectes principals.

Val a dir que, segons la diagnosi, l’Anoia compta amb 17 cooperatives i 13 societat laborals. D’entre les cooperatives, la majoria són cooperatives de treball associat (12), mentre que també existeixen una cooperativa agrària, una d’ensenyament, una de consum, una de segon grau i una de mixta. Es pot consultar un resum de l’estudi en el següent enllaç:

Des de l’Ateneu també s’ha impulsat un mapa d’economia social que abasta tota la Catalunya central, que et pot consultar en aquest enllaç.